mandag den 7. maj 2012

New York og MoCCa


Jeg har ikke været i New York før, men nu lykkedes det i forbindelse med MoCCa 2012. Da jeg ikke havde været der før valgte jeg at blive lidt længere tid for at se byen der aldrig sover. 
Efter at have set New York med alle dens skyskrabere og anarkistiske arkitektur, der både bød på  sublime oplevelser og arkitektoniske rædsler, men også steder der transcenderer al grimhed og ophæver sig til noget andet, eksempelvis Times Square efter mørkets frembrud, kan jeg godt forstå hvorfor det lige netop var i New York tegneseriens superhelte mytologi blev til på samme måde som trolde, hekse m.m. engang voksede frem i folkeeventyret, i områder med store skove og ukendt farlig natur...
Nedenstående er en lille fotoreportage fra min tur, først MoCCa:
Yderst til venstre Benedik Kaltenborn, uidentificeret nordmand, René Birkholm, Lars Jacobsen og Martin Pedersen.

 
Udsigt over Mocca i The Armory. Hvis man er interesseret i lidt historik omkring The Armory er der et link her: http://watch.thirteen.org/video/2160605487/

 
Sådan sælger man tegneserier i New York: Mikkel Sommer og Lars Kram viser vejen, imens Henrik Rehr viser hvordan man signerer med pennen i munden.
Bag Henrik ses Martin Pedersen,  Igor Noronha og Rene Birkholm. Siddende nederst til højre, PeterMadsen og i front med ryggen til i læderjakke, den i New York bosiddende ThomasWarming.


 Peter Madsen signerer.I udtværet udgave, en pludselig et benet Peter Madsen og undertegnede, der desperat forsøger at holde bukserne oppe foran statuen af Andy Warhol på Union Square. Vi blev vist rundt af Thomas Warming og hans kone Maya der udpegede The Factory for os og viste en sølvglinsende statue, man på pladsen har rejst til minde om og ære for Warhol. I aftenens anledning var statuen af guld.Mandag efter Mocca, besøg på American Museum of Natural History sammen med Ole Comoll og Peter Madsen . Denne skulptur i afdelingen for Nordamerikanske indianerstammer blev af Peter Madsen udnævnt til at være en statist fra Jernpotte, hmm…


De nordamerikanske indianerstammer gjorde sig i rigt udsmykkede og meget fantasifulde piber.
Se der, siger Peter Madsen – den Nordamerikanske indianer chillum der, er fuldstændig mage til min Valhalla chillum hjemme i Silkeborg.


Og en Ole Comoll chillum fra Dimensionsdetektiven nr. 5

 
Ole Comoll og Peter Madsen kaster sig frygtløs ud i en debat om fortidens kæmpeøgler og deres imponerende skeletter. Undertegnede må skyndsomts opgive, da det pludselig går op for ham, at han befinder sig på et Naturhistorisk museum sammen med to tidligere lægestuderende, og da knoglernes latinske benævnelser kort efter fyger som ninjasværd gennem luften, nøjes jeg med at snuppe endnu et uskarpt foto.En af de helt store oplevelser var en tur over Brooklynbridge i regnvejr, den er sikkert også flot i solskin, men regnen og broen klædte hinanden.


 Udsigt fra Manhattan siden af broen til Cityhall og Manhattan skyskrabere i regnvejr.
En helt og aldeles udslidt fodgænger på Brooklyn Bridge, kunne godt være mig selv.
The Dark Knight returns og han er helt sikkert oppe i denne helikopter. 


Når man fra broen går i land i Brooklyn mødes man af Jehovas vidners hovedkvarter og så håber man bare på, at det ikke er den samme arkitekt der skal tegne deres huse efter vi andre arme syndere er blevet udraderet, for så får jeg næsten ondt af dem.


Dele af en kunstinstallation på subway stationen 14th Street and 8th Avenue af kunstneren Tom Otterness.Dette busstoppested kunne snildt have stået på Moma, som den ukendte kobling mellem popkunst og minimalisme.

 
Bernie Kriegstein stemning ( Masterrace )  i the subway.


Centralpark i solskin.


Og regn

Opmagasineret Lincoln på New York Historical Society Museum & Library
Downtown Jekyll and Hyde.
Det nye World trade, Freedom tower.Så går det hjemad og der er svenske guldøl på flyveren, de er klart bedre end deres rygte, skål!Ingen kommentarer:

Send en kommentar