søndag den 2. oktober 2011

Bonden i himlen og et lettere forsinket jubilæum

Det er lidt mere end 20 år siden ( 21 for at være mere præcis ) at Jeg sammen med Rune T. Kidde tegnede albummet "Det fille, det falle". Rune var forfatter på det meste af albummet og leverede nogle meget flotte og gennemarbejde layouts til en stor del af de serier der var med. Albummet bestod af forskellige eventyr vi havde udvalgt sammen og hver især. Der var ikke nogen bestemt linje i vores udvælgelse. Vi tog dem med vi tændte på, som forfatter og tegner. På den måde kom albummet til at strække sig fra en klassiker som H.C. Andersens Nattergalen til det italienske folkeeventyr om De to pukkelrygge.
Men ikke alt materiale kom med. Da albummet skulle færdigredigeres var jeg ikke tilfreds med min egen indsats i tegneserien om Bonden i himlen. Rune havde gjort sin del af jobbet og leveret et gennemarbejdet manuskript med tilhørende gennemarbejde layouts. Men jeg nedlagde veto mod Bonden i himlen, jeg kan huske jeg synes jeg havde sjusket for meget med tegnearbejdet og jeg tror nok Rune forbandede mig en anelse. Jeg kan ikke huske hvorfor jeg så ikke bare tegnede den om, måske orkede jeg ikke, måske var der ikke tid.
Men det korte af det lange er, at jeg forleden dag fandt den i en kasse.
Jeg ved ikke om jeg ville have set anderledes på det i dag og tilvalgt den, men jeg synes den var sjovere end jeg huskede og jeg tror en passende måde, at markere dette lettere forsinkede og nostalgiske udgivelses jubilæum er, at vise den frem her.

2 kommentarer:

 1. Hej Peter.
  "Det fille, det falle" er en klassiker, jeg stadig finder frem af og til, og det er rigtig nok fascinerende at slå op på bagerste side og se RTK´s layout til nattergalen og sammenligne den med din færdige side. de er begge rigtig gode.
  Godt at se din streg igen.
  God jul,
  khawk.

  SvarSlet
 2. Hej Hawk.
  Tak skal du have og godt at høre fra dig. Runes layout til Nattergalen var en gave af de helt store. Når jeg ser dem igen, synes jeg der er en lethed og en poesi i dem, som jeg nok ikke fik ydet fuld retfærdighed.
  God jul.

  SvarSlet